Tribuna
PNL
AJOFM Sibiu: 500 de locuri de muncă vacante în luna octombrie
Alexandra DRAGUT
1635 vizualizari
Cele mai atractive domenii pentru cei care încearcă să îşi găsească un job sau pentru persoanele care ies din şomaj sunt în industria textilă, prestări servicii, transporturi, în domeniul gastronomic şi în comerţ.

Cele mai prestigioase firme sibiene sunt interesate să angajeze persoane calificate cu studii medii şi superioare: analist calitate, analist financiar, controlor financiar, contabil, inginer mecanic, inginer electronist, transporturi şi telecomu­nicaţii, inginer producţie, manager, medic stomatolog, programator, proiectant, inginer mecanic şi sisteme softale, psiholog, redactor, specialişti resurse umane, dar şi asistenţi medicali generalişti, recepţioneri hotel, designeri, dulgheri, electricieni, croitori, lucrători comerciali, mecanici, opera­tori, reglori, referenţi, tehni­cieni etc. Această cifră record de locuri de muncă eviden­ţiază în premieră, în acest an, şi un număr record de joburi pentru persoanele cu studii superioare, respectiv 64, faţă de vârful înregistrat în săptămâna 28 mai - 3 iunie, de 58 de posturi. Recordul numărului de posturi pentru persoanele cu studii supe­rioare înregistrat în săptă­mâna 1 - 6 octombrie, nu este însă de natură să îi bucure pe cei 409 şomeri cu studii superioare, înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, la data de 31 august 2015. Este adevărat că din totalul şomerilor sibieni înregistraţi la acea dată, cei cu studii superioare reprezintă doar 5% (restul fiind muncitori 80% şi per­soa­ne cu studii medii  15%). În prezent, procentul acestora a crescut la aproape 12%.
Deşi în Sibiu avem de-a face cu o piaţă dinamică a muncii, rata şomajului nu este una lineară, ci cu evi­dente scăderi sau creşteri. De exemplu, faţă de anul 2013 când rata şomajului era de 4,81, în 2015 a scăzut la 3,91.






comentarii
1 comentarii

Cautam colaboratori in cel mai cautat program! Cautam urgent colaboratori pentru activitate part-time. Acesta este cel mai solicitat program de castiguri suplimentare la ora actuala, asa cum puteti observa si din multitudinea de anunturi. Oferim imediat contract de comision si instruire gratuita. Asiguram si indrumare pe tot parcursul activitatii. Cereti acum detalii la adresa de email: iulicrinuta@yahoo.com sau adresa de facebook Crina si Iulian Dimache-Sima
crina
05.10.2015 06:48
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica