Tribuna
PNL
50 de lei pentru copiii săraci care merg la grădiniţă
Ana Maria MĂTUŞOIU
2374 vizualizari
50 de lei pentru copiii săraci care merg la grădiniţă
11.000 de copii din familiile defavorizate din România ar putea primi tichete sociale în valoare de 50 de lei pentru a merge la grădiniţă. Proiectul care prevede acordarea de tichete a fost adoptat deja de deputaţi iar costurile se ridică la valoarea de 39 milioane lei. Legea urmează să fie trimisă spre promulgare.

Proiectul a fost iniţiat de parlamentarii ALDE, printre care şi ministrul Agriculturii Daniel Constantin. Potrivit Mediafax,  proiectul a fost a­dop­tat de Camera Deputa­ţilor cu 289 voturi pentru, unul împotrivă şi cinci abţineri.

 Tichetele sociale, un stimulent educaţional

Tichetele sociale repre­zin­tă un stimulent educaţional şi vor fi acordate copiilor din familii defavorizate pentru a stimula participarea acesto­ra la învăţământul preşcolar. Tichetele vor fi emise de uni­tă­ţile autorizate de Ministerul Finanţelor şi vor avea o va­loare de 50 de lei. Finanţarea se va face prin bugetul de stat prin sume defalcate din TVA alocate prin bugete lo­cale cu această destinaţie. Pentru ca cei mici să bene­ficieze de tichete, ei trebuie să aibă între trei şi şase ani, iar venitul lunar pe membru de familie să nu fie mai mare decât dublul venitului minim garantat pentru o persoană singură prevăzută în Legea privind venitul minim ga­rantat.
11.000 de copii ar urma să beneficieze de tichete de 50 de lei de la 1 ianuarie 2016. Din tichete se pot cumpăra produse alimentare, de igie­nă, îmbrăcăminte şi rechizite.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica