Tribuna
PNL
360 de locuri bugetate pentru admiterea din toamnă la ULBS
Andra MARINESCU
1880 vizualizari
360 de locuri bugetate pentru admiterea din toamnă la ULBS
*Cei care nu au apucat să se înscrie la una dintre cele nouă facultăţi ale Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu mai au o şansă. În perioada 8-12 septembrie, se va desfăşura cea de-a doua sesiune de înscrieri la ULBS. Cele mai multe locuri disponibile, bugetate, sunt la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane.*

În urma sesiunii de admi­tere din vară, au rămas disponibile 130 de locuri bugetate şi 1.065 de locuri cu taxă, din cele aproximativ 3.300 de locuri scoase iniţial la concurs. Cele mai multe locuri bugetate, respectiv 50, se regăsesc la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane. Apoi, 30 de locuri la buget sunt scoase la concurs de către Facultatea de Litere şi Arte, 22 de Facultatea de Ştiinţe, 17 de Facultatea de Drept şi opt de Facultatea de Teolo­gie. La Facultatea de Ştiinţe Economice şi cea de Ingi­nerie au mai rămas numai un loc, respectiv două buge­tate. La Facultatea de Medi­cină şi cea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Pro­tecţia Mediului s-au ocupat toate locurile bugetate, rămânând disponibile nouă, respectiv 80 de locuri cu taxă.

Admitere pe bază de dosar

În ceea ce priveşte modul de admitere, la majoritatea specializărilor ea se face pe bază de concurs de dosare, criteriul de selecţie reprezen­tându-l media de la baca­laureat. Excepţie fac anumite specializări, cum sunt Edu­caţia Fizică, Calculatoare, Teologia Ortodoxă şi Asis­tenţa Socială, Ingineria Siste­melor, Conservare şi Restau­rare, Actoria, Tehnologia In­for­maţiei şi Pedagogia Învă­ţământului Primar şi Pre­şcolar. Taxa de înscriere este de 250 de lei la Facultatea de Medicină sau de 150 de lei la celelalte opt facultăţi din cadrul ULBS. Taxele de şcolarizare pentru studenţii care nu vor reuşi să ocupe un loc bugetat de stat variază între 2.000 şi 3.000 de lei pe an, la majoritatea specia­lizărilor. Studii acreditate Cât despre studiile de mas­ter, au mai rămas 230 de locuri fără taxă şi 1.370 de locuri cu taxă, din cele 2.550 de locuri scoase la concurs iniţial. Potrivit conducerii ULBS, toate specializările Universi­tăţii sunt acreditate şi autori­zate să funcţioneze de către Ministerul Educaţiei Naţio­nale.

Oferta educaţională poa­te fi urmărită şi pe www. ulbsibiu.ro/ro/admitere.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica