Tribuna
PNL
Şofer nevinovat, mort în accident pe DN 1
Laura BUCIU
8829 vizualizari
Şofer nevinovat, mort în accident pe DN 1

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit, iar altul, în vârstă de 28 de ani, a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident care a avut loc în timpul nopţii de luni spre marţi, în localitatea Să­lişte. Şoferul unui camion circula cu mare viteză şi a pierdut con­trolul volanului în încercarea de a face o depăşire, a intrat în coli­ziune frontală cu un TIR, şoferul nevino­vat decedând pe loc.
Atât martorii, cât şi poliţiştii care au făcut cercetarea la faţa locului spun că de vină pentru produ­cerea accidentului a fost şoferul camionului, care circula dinspre Bucureşti spre Alba. Martorii spun că bărbatul în vârstă de 28 de ani a făcut mai multe depăşiri nere­gulamentare pe traseu. Aşa a făcut, cel mai probabil, şi în Sălişte. „A făcut o depăşire băiatul ăla. Ne-a depăşit mai în spate, pe Valea Oltului. Circula cu viteză. Cred că era grăbit, că văd că are câteva cutii de piese în maşină. Avea cred 100 la oră”, a spus Ionel Dorel Bălan, şoferul unui alt camion, care a fost depăşit pe Valea Oltului de tânărul care a produs accidentul.
Un alt martor a spus că a v[zut şi el cum şoferul camionului circula inconştient pe DN 7. „Pe Valea Oltului se auzea cum depă­şea. Intra în depăşire dubiţa. Cam 50 la sută bănuiesc că şi şo­seaua, drumurile noastre din ţară sunt de vin[”, a spus Iancu Iuriţă, un alt şofer care a fost martor la tragedie.

Şoferul vinovat, internat în stare gravă

Şoferul vinovat a fost dus cu un echipaj SMURD la spital, iar medicii spun că starea lui este gra­vă. „Pacientul pe care l-am găsit la faţa locului, în TIR, din păcate a decedat. Pe cel din du­biţă l-am preluat. L-am găsit insta­bil hemodinamic. Este un politraumatism, este un TCC, e cu multiple plăgi craniene, am reuşit cumva să îl descarcerăm şi l-am adus la UPU. Sper totuşi că rămâne în viaţă”, a spus dr. Daniela Ţăran, medic SMURD.
Poliţiştii au verificat totul şi tâ­nărul este vinovat, pentru că a pătruns pe sensul opus de mers. „Conform primelor cercetări efec­tuate la faţa locului, autoutilitara de 7,5 tone a pătruns pe sensul opus de de­pla­sare, unde a intrat în coliziune fron­tală cu ansamblul TIR. Ca urmare a accidentului, con­ducătorul an­samblului TIR a decedat”, a decla­rat comisarul Sandu Murariu, din cadrul Poliţiei Rutiere Sibiu.
Drumul Naţional 1 a fost blocat în Sălişte timp de mai bine de două ore pe ambele sensuri de mers, iar coloanele de maşini s-au întins pe mai mulţi kilometri.





comentarii
5 comentarii

Stie cineva cum ii cheama pe soferi ?
Bogdan
16.04.2013 19:36
soferi tare PROSTI in Romania !!!
Mai ales cei care au masina straina, normal lear ajunge o Caruta si Magar !!! Nu sar intimpla asa ceva
gica
17.04.2013 13:53
acum cu creierii desfacuti poate ii intra si aluia o raza de lumina...........
cip
17.04.2013 19:47
stiti ce e grav:ca nici un sofer din cei care conduc ca derbedeii nu constientizeaza ce se poate intampla intr-o secunda cand ei sunt mari soferi si stapani pe masinile lor.pacat ca de cele mai multe ori mor oameni nevinovati,asta e cel mai grav,ca daca ar muri cei care provoaca aceste tragedii,asta e ca si-au cautat-o.dar nu e asa.drumuri bune la toti soferii!
un sofer amator
17.04.2013 21:54
De ce vorbiti numai prostii si va grabiti sa va dati repede cu parerea ? Ati fost acolo si cunoasteti cum au stat lucrurile?Nu pot sa spun ca tin partea acelui baiat din Pitesti dar cei care sunteti soferi ar trebui sa stiti cum circula camioanele in Romania si pe linga drumurile care le avem ar trebui sa se mai tina seama si de reflexul celuilalt conducator auto care pt numele lui dumnezeu avea 60 de ani si conducea un TIR nu o bicicleta si era ora 02 nu ora 14...
Imparatu80
29.04.2013 15:05
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica