Tribuna
PNL
Şase suflete şi 554 lei
Alexandra CHEŞCU
1367 vizualizari
Şase suflete şi 554 lei

Doi băieţi şi două fete, de 6,5, 3, şi 1 an jumate numără pe degete familia Ivan. O binecuvântare, ar spune unii. O mare bătaie de cap, ar spune alţii. Dar nu copiii sunt problema aici, pentru că ei, ca nişte prichindei ce sunt, îşi văd liniştiţi de jocurile "serioase" ale copilăriei. Altu-i baiul. Banii şi sănătatea precară a tatălui, care condamnă şase suflete la o viaţă sărăcăcioasă ce curge greu, cu cei 554 lei care intră în "vistieria" familiei. În fiecare lună.  "234 lei pensia de handicap a soţului plus alocaţia copiilor de 320 de lei" îmi face calculul simplu Nicoleta, mama celor patru copii, destăinuindu-ne că în jur de 100 de lei se duc lunar pe tratamentul soţului, Florin, operat nu de mult de cancer la rinichi. Aşadar le rămân pentru trăit şi mai puţini bani - 454 lei - şi numai cine are copii mici ştie de câte lucruri are nevoie un micuţ pentru a se face mare.
454 lei este suma care trebuie să le ajungă adulţilor şi prichindeilor din familia Ivan şi pentru taxe şi pentru mâncare şi pentru haine şi pentru scutece şi pentru...şi pentru...Cu toate acestea, însă, marea îngrijorare a părinţilor este grădiniţa  celor mai mari dintre copii. "Doi dintre copii trebuie să meargă la grădiniţă. Au fost la grădiniţa din Turnişor, la patru ore, dar acum că ne-am mutat pe strada Mitropoliei, au fost transferaţi. Problema este că va trebui să plătim vreo 300 de lei numai pentru asta.", mai spune Nicoleta. Aşa că, deşi cu masa se mai descurcă, datorită sprijinului oferit de cantina socială, grădiniţa este cea care îi îngrijorează cel mai mult pe cei doi părinţi. "Ce aş vrea, ar fi să rezolvăm cumva cu grădiniţa", mărturiseşte mama.
Dincolo de toate aceste probleme care îi frământă pe cei doi părinţi, mai rămâne sărăcia. Aspră, dură şi atât de nepăsătoare la zbaterile lor. Tocmai de aceea, orice ajutor ce îi poate fi oferit familiei Ivan este mai mult decât binevenit. Indiferent că vorbim despre bani, haine, jucării sau mâncare. Iar cei care vor într-adevăr să ajute această familie, pot să sune la numărul de telefon al Nicoletei: 0741.673.533.




comentarii
1 comentarii

de ce nu incercati sa mergeti la mafiotii aia de popi de pe mitropoliei si sa cereti sa va ofere gratuit locuri in gradinitele lor?
123
10.04.2013 09:07
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica